CİNSEL İSTİSMARDAN KORUNMA YOLLARI VE MAHREMİYET EĞİTİMİ

Okulumuz öğrencilerine yönelik Ekim ayı içerisinde Cinsel İstismardan Korunmanın Yolları ve Mahremiyet Eğitimi konusunda bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Çocuklar ufak tefek yalanlar söyleyebilir ya da pembe yalanlar. Çocuklar "Ben yapmadım o yaptı. Ben kırmadım o kırdı." gibisinden yalanlar söyleyebilir. Ama çocuklar Cinsel İstismar, Cinsel Taciz konusunda yalan söylemez. Çekinir, ayıp bir şey olduğunu düşünür, korkar ve gizleme gereği duyar. Çocuklarımız Cinsel istismar konusunda bir şeyler söylüyorlarsa onlara kulak vermemiz gerekir. Onları dinlememiz gerekir. "Bu yalan söylüyordur. Bu ne anlar Cinsel İstismardan." deyip çocuğu geçiştirmemek gerekir. Çocuklar bu konuda bir şeyler söylüyorlarsa doğru söylüyorlardır. Yapmamız gereken çocuğu dinlemek ve yasal işlemleri başlatmaktır. Bu konuda çocuklara kulak verelim ve gerekenleri yapalım.